Стройка

Новости строительства и недвижимости


Скляний куб, у якому розташований вхід у магазин, встиг став культовим

Магазин Apple Fifth Avenue в Нью-Йорку знову відкрився для публіки після реконструкції, проведеної компанією Foster + Partners. Реконструкція торкнулася гвинтових сходів, світлових люків і громадського простору над магазином.

Apple Fifth Avenue — це підземний магазин Apple Store на Манхеттені, розташований під площею навпаки 50-поверхового офісного будинку General Motors.

Магазин був завершений Bohlin Cywinski Jackson в 2006 році. І скляний куб, у якому розташований вхід у магазин, встиг став культовим.

До того, як його закрили на кілька років на реконструкцію, він був «однією з найбільш фотографованих пам’яток міста … і визначальним символом Стіва Джобса Apple Fifth Avenue», — кажуть у британської архітектурної фірми Foster + Partners, яка зробила капітальний ремонт магазину.

Команда реконструював вхід в скляний куб і більшу частину підземного поверху магазину. Основні роботи були пов’язані з поглибленням на кілька футів – для того, щоб створити більш високі стелі в підземному просторі.

Ще одне ключове додаток — 80 круглих світлових люків, які розташовані у вигляді сітки на стелі і наповнюють магазин природним світлом.

Система освітлення змінюється у відповідності з колірною температурою зовні. Тисячі світлодіодних ліхтарів і датчиків висвітлюють магазин різним світлом — від голубувато-білого вранці до золотистого в кінці дня. Магазин Fifth Avenue — єдиний магазин Apple Store, який працює 24 години на добу і 365 днів у році.

Дерева всередині теж посаджені для того, щоб магазин відчував себе в гармонії з природою.

Ще однією новою особливістю Apple Fifth Avenue є перепроектованою гвинтові сходи, яку Foster + Partners модернізував для відповідності новим, більш високим магазину.

Дзеркальний барабан з нержавіючої сталі має 43 консольні сталеві сходи, характерне закруглення яких нагадує про продукцію Apple на кожному кроці.

У верхній частині сходи розташовані дзеркальні стіни і скло, створюють оптичну ілюзію, а всередині сходів знаходиться круглий ліфт зі скляним дном і верхи.

Стіни всередині магазину облицьовані блідо-сірим італійським каменем. Цей камінь використовується в Apple Park в Силіконовій долині, який також був розроблений Foster + Partners.

За словами авторів проекту, громадський простір Apple Fifth Avenue теж було переглянуто, щоб стати «простіше у використанні і більш доступним».

«Новий дизайн базується на оригінальній ідеї і создакт суспільну площу, яка прославляє яскраву природу Нью-Йорка», — кажуть автори проекту.

На кам’яній підлозі в громадському просторі розмістилися 62 світлових колодязя, решта 18 світлових люків виконані у вигляді сріблястих кіл. Вони одночасно – і місця для сидіння, і скульптури, відображають навколишні будівлі Нью-Йорка.

Вони називаються «небесними лінзами» і мають дзеркальні усередині раковини з нержавіючої сталі і відображають скляні «кришки», які дозволяють світлу проникати всередину магазину, але при цьому залишаючи приміщення недоступним для очей.

Простір площі доповнюють 28 симетрично висаджених дерев, низькі фонтани та лавочки.

Читайте також про новому магазині Apple в Токіо — архітектура в стилі iPhone. А також про те, що в Саудівській Аравії побудують Неом — гігантський технологічний місто майбутнього.

Автор публикации

Пользователи не найдены

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.